Начало ММА Макгрегър продължава изкачването в ранглистата

Макгрегър продължава изкачването в ранглистата

Макгрегър продължава изкачването в ранглистата
0

Ирландецът вече е в топ 10 в общата класация (pound for pound) на UFC

Конър Макгрегър продължи с изкачването в ранглистата след завръщането си в октагона. Суперзвездата в ММА ликува с победа над Доналд Серони с технически нокаут в първия рунд в главната битка на събитието UFC 246, провело се преди 10 дни. Този му успех осигури на бившия двоен шампион на организацията скок за втората поредна седмица.

От днес ирландския боец е 9-и в общата ранглиста – „pound for pound“, като се изкачва отново с две позиции спрямо миналата седмица. Тогава той също напредна с две места.

Доста промени има в топ 15 като това се дължи и на изпадането от класацията на двойната шампионка при жените – Аманда Нунес. За нейна сметка се изкачват Дание Кормие, Израел Адесаня, Камару Усман, Александър Волкановски. Всички те записват прогрес с по една позиция. С две позиции, освен Макгрегър, се изкачват и Макс Холоуей, Дъстин Порие и Тайрон Уудли.

От класацията, освен Нунес, отпадна и Валентина Шевченко, която е шампионка в категория „муха“ на организацията. За тяхна сметка в топ 15 влезнаха Робърт Уитакър (14-и) и Хорхе Масвидал (15-и).