Начало ММА Макгрегър продължава изкачването в ранглистата

Макгрегър продължава изкачването в ранглистата

Макгрегър продължава изкачването в ранглистата
0

Ирландецът вече е в топ 10 в общата класация (pound for pound) на UFC

Конър Макгрегър продължи с изкачването в ранглистата след завръщането си в октагона. Суперзвездата в ММА ликува с победа над Доналд Серони с технически нокаут в първия рунд в главната битка на събитието UFC 246, провело се преди 10 дни. Този му успех осигури на бившия двоен шампион на организацията скок за втората поредна седмица.

От днес ирландския боец е 9-и в общата ранглиста – „pound for pound“, като се изкачва отново с две позиции спрямо миналата седмица. Тогава той също напредна с две места.

Доста промени има в топ 15 като това се дължи и на изпадането от класацията на двойната шампионка при жените – Аманда Нунес. За нейна сметка се изкачват Дание Кормие, Израел Адесаня, Камару Усман, Александър Волкановски. Всички те записват прогрес с по една позиция. С две позиции, освен Макгрегър, се изкачват и Макс Холоуей, Дъстин Порие и Тайрон Уудли.

От класацията, освен Нунес, отпадна и Валентина Шевченко, която е шампионка в категория „муха“ на организацията. За тяхна сметка в топ 15 влезнаха Робърт Уитакър (14-и) и Хорхе Масвидал (15-и).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".