Начало ММА UFC отказали на Порие промяна в регламента за мача с Конър
0

UFC отказали на Порие промяна в регламента за мача с Конър

UFC отказали на Порие промяна в регламента за мача с Конър
0

Дъстин Порие (27-6) е поискал третият мач с Конър Макгрегър (22-5) да се проведе в нова категория. „Диаманта” е настоявал пред UFC да организират сблъсъка от 10 юли в „средна”, а не в „полусредна”. Той обаче е получил отказ за подобен ход. Причината? „Ноториъс” е бил категоричен, че това е точната категория и няма да качва допълнително килограми, за да се изправи срещу американеца в по-горна.

Двамата с Конър имаме различни цели. Аз искам да покажа на всички, че успехът ми през януари не е бил случаен. Той? Иска да докаже, че все още е способен да спечели световната титла в полусредна. Исках да направим мача в по-горна категория, да качим до средна, но той и UFC отказаха. Това означава, че победителят от нашия мач ще се бие за световната титла”, коментира пред ESPN Порие.

Снимка: БТА

Самият Макгрегър е отхвърлил предложението още през април. Той обаче е уверен, че след като победи Порие и в последствие стане световен шампион в полусредна, може да качи килограми и да атакува пояса на Камару Усман (19-1).

Седмица преди двубоя, „Диаманта” призна качествата на Конър и неговата мотивация. „Вижте, той няма нужда да се бие. Спечелил е толкова много пари, най-богатият спортист в света е. Това означава само едно – прави го, защото иска и вярва, че може да спечели. А това го прави изключително опасен”, констатира Порие.

Макгрегър: Бейби, успях! Беше мечта да съм пред такива звезди