Начало Борба “Битката на века” в борбата е факт – двама олимпийски шампиона се срещат, днес в Париж!(ВИДЕО)
1

“Битката на века” в борбата е факт – двама олимпийски шампиона се срещат, днес в Париж!(ВИДЕО)

“Битката на века” в борбата е факт – двама олимпийски шампиона се срещат, днес в Париж!(ВИДЕО)
1

Светът на борбата дочака “Битката на века”. В категория до 97 килограма свободен стил на световния шампионат в Париж двама от най-добрите състезатели ще се изправят един срещу друг в най-чакания двубой в последните години. Абдулрашид Садулаев и Кайл Снайдер ще определят по-добрия в категория до 97 килограма.

Двамата са едва на по 21 години, но вече се наложиха като най-добрите свободняци в света. И двамата са олимпийски шампиони от Рио, но досега руснакът се състезаваше в по-долната категория до 86 килограма.

По пътя си към финала двамата не срещнаха особени проблеми и пометоха съперниците си. Садулаев не даде и точка на противниците си. В първия си двубой руснакът победи с 3:0 Рейнерис Салас от Куба. След това разби с 13:0 Матеуш Филипчак от Полша и с 10:0 Елизбар Одикадзе от Грузия. На полуфинала Садулаев се справи с Георги Кетойев от Армения с 2:0 точки.

Снайдер пък започна направо от осминафиналите, където помете с 10:0 Мамед Ибрагимов от Казахстан, а на четвъртфиналите със същия резултат Наоя Акагума от Япония. На полуфиналите американецът победи с 9:2 Асланбек Алборов от Азербайджан.

Садулаев, който носи прякора “Аварския танк” има на сметката си освен златния медал от Рио още две световни и една европейска титли. В цялата си кариера Садулаев има една единствена загуба на тепиха. През 2013-а, когато е само на 17 години губи от Гамзат Османов от Азербайджан по време на турнира “Мемориал Гайдар Алиев”. Така активът в кариерата на Садулаев е 79 победи и само едно поражение.

Снайдер от своя страна е абсолютен шампион в Щатите и по време на колежанската си кариера има 179 победи без нито една загуба. В Рио става най-младият шампион в борбата за САЩ едва на 20 години. Има и една световна титла – през 2015 в Лас Вегас./sportal