Начало Борба Големият съперник на Садулаев не даде точка на опонентите си

Големият съперник на Садулаев не даде точка на опонентите си

Големият съперник на Садулаев не даде точка на опонентите си
0

Кайл Снайдер, който е най-големият съперник на тепиха на „машината“ за победи в категория до 97 кг в свободния стил на борбата – Абдулрашид Садулаев, спечели титлата на Панамериканския шампионат по борба.

Американецът не даде и точка на своите опоненти по пътя към спечелването на четвърта титла на Панамерика в своята кариера. Двукратният световен шампион стартира с успех над канадец с технически туш – 10:0 точки.

Последва нов успех – 12:0 точки над Кенет Вилория от Кулумбия, а с третата си среща Снайдер надделя с 10:0 над костариканеца Максуел Гарита.

На полуфиналите победата дойде отново с технически туш – 10:0 точки над бразилеца Карозино.

Оспорвана битка за златото нямаше след като Снайдер буквално разби Луис Мигел Перес Соса (Доминиканска република) с 11:0 точки.

25-годишният Снайдер има 128 победи и само 14 загуби в своята професионална кариера в борбата. Той е двукратен световен шампион, настоящ олимпийски шампион от Рио де Жанейро, Бразилия, именно в категория до 97 кг, четирикратен победител от Панамерикански шампионати по борба и двоен златен медалист от Панамерикански игри.

Снайдер е един от едва двамата борци (заедно с Гамзат Османов от Азербайджан), побеждавали дагестанската машина за победи – Абдулрашид Садулаев (131 победи и 2 загуби). Това се случва на финала на Световното първенство през 2017 година, когато американецът надделява с 6:5 точки.

Интересното е, че Садуалев взима реванш именно на шампионата на планетата, провел се през следващата година, записвайки успех с туш във финала.

Садулаев е настоящ олимпийски шампион, но в по-долната категория – до 86 кг. От края на 2015 година насам, дагестанецът се състезава именно в категория до 97 кг. и биткат амежду двамата се очаква да бъде едно от най-чаканите събития на най-големия спортен форум на планетата.