Начало Борба Аварския танк е бил заразен с COVID-19 (ВИДЕО)

Аварския танк е бил заразен с COVID-19 (ВИДЕО)

Аварския танк е бил заразен с COVID-19 (ВИДЕО)
0

Абдулрашид Садулаев призна в социалните мрежи, че се е заразил с коронавирус. Един от най-титулуваните борци на планетата в момента, съобщи и новината, че е станал преносител на вируса, прехвърляйки болестта на своите близки.

„Признавам си, че аз, както и повечето мои сънародници, не придавах значение на коронавируса. Наистина подценявахме болестта, не усещахме опасността и заплахата от това заболяване, когато то почука на вратата ни. Аз сам станах преносител, прехвърлих го на моето семейство и на приятели и за съжаление част от тях вече не са с нас“, разкри настоящият олимпийски, световен и европейски шампион в свободния стил в профила си в Instagram.

 Дагестанският борец призова всички да останат по домовете си и там да прекарат празника Рамазан байрам (24 май – неделя).

Ще празнувам у дома със семейството си. Искам да ви призова всички – за да празнуваме и у дома, трябва да защитим не само себе си, но и тези хора около нас, особено по-старите. Моля ви да спазвате правилата, които нашите лекари ни препоръчват. Разбирам, че седенето вкъщи за трети месец не е лесна задача, но трябва да бъдем търпеливи, за да можем да се върнем към нормалния живот възможно най-скоро“, завърши Садулаев обръщението към сънародниците си от Дагестан.

През тази година Абдулрашид Садулаев продължи доминацията си при 97-килограмовите в свободния стил. Той спечели четвърта титлa от шампионат на Стария континент (2014 г., 2018 г., 2019 г., 2020 г.). 23-годишният борец е настоящ олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. Той има четири световни титли (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.). „Аварския танк“ спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.).

Балансът му от победи и загуби на тепиха е впечатляващ. Садулаев има 123 успеха срещу само 2 поражения (Кайл Снайдер (САЩ) и Гамзат Османов (Азербайджан)) в своята кариера.