Начало Борба Садулаев поздрави мюсюлманите за празника Рамазан (СНИМКА)

Садулаев поздрави мюсюлманите за празника Рамазан (СНИМКА)

Садулаев поздрави мюсюлманите за празника Рамазан (СНИМКА)
0

Борецът Абдулрашид Садулаев поздрави ислямския свят с празника Рамазан. „Аварския танк“ излезе с пост в социалните мрежи, с който честити свещеното събитие за мюсюлманите (През 2020 годиона Рамазан Байрам се чества на 24 май).

„Благословен празник Ураза Байрам (Рамазан Байрам), братя и сестри! Моля Всемогъщия Аллах да ни дари със своята благодат, да даде търпение да преодолеем това изпитание и да се поучим от него“, написа Садулаев в профила си в Instagram.

Припомняме, че Абдулрашид Садулаев сподели преди дни, че е заразен с коронавирусна инфекция, която е предал и на своите близки.

През тази година дагестанският борец продължи доминацията си при 97-килограмовите в свободния стил. Той спечели четвърта титлa от шампионат на Стария континент (2014 г., 2018 г., 2019 г., 2020 г.). 23-годишният борец е настоящ олимпийски шампион (2016г.) в категория до 86 кг. Той има четири световни титли (2014г. , 2015г., 2018г.и 2019 г.). „Аварския танк“ спечели и на два пъти Европейските игри (2015г. и 2019 г.).

Балансът му от победи и загуби на тепиха е впечатляващ. Садулаев има 123 успеха срещу само 2 поражения (Кайл Снайдер (САЩ) и Гамзат Османов (Азербайджан)) в своята кариера.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".