Начало Борба Вангелов и Умарпашаев с шансове за репесажи на Световното първенство

Вангелов и Умарпашаев с шансове за репесажи на Световното първенство

Вангелов и Умарпашаев с шансове за репесажи на Световното първенство
0

Световното първенство по борба в Осло не започна добре за родните състезатели. Първи в надпреварата стартираха свободняците в категориите 61, 74 и 86 килограма.

Най–изявеният ни борец от тях – Георги Вангелов започва участието си с загуба от шампиона от Панамериканските игри за 2019-а и №1 в света при юношите от 2017-а Дейтън Фикс. Българинът отстъпи с технически туш – 0:11 точки.

Неговият опонент обаче спечели следващите си две срещи и е на победа от финал. Ако американецът преодолее 1/2-финалите това значи, че Вангелов ще бъде издърпан за репесажите. Там той ще срещне Арман Елоян от Франция. При евентуална победа над французина, българинът ще премери сили и с индиецът Равиндер Равиндер, след което ще влезе в битката за бронза.

Другият ни представител Али Умарпашаев отстъпи на 1/8-финалите в категория до 74 килограма. Чеченецът с български паспорт загуби във втората си схватка с 0:3 точки от Теймураз Салказанов, който е настоящ европейски шампион.

Словакът е на крачка от финала и при евентуална победа над Автандил Кентчадзе от Грузия, пътят на натурализирания чеченец на Световното първенство ще продължи.

Третият ни борец днес Джемал Али пък отпадна от надпреварата още на старта. Той претърпя загуба от Етхан Рамос от Пуерторико.

Boec.bg ще проследи всичко около представянето на българските борци на шампионата в Осло, Норвегия.