Начало Борба Еврошампионът срази Умарпашаев

Еврошампионът срази Умарпашаев

Еврошампионът срази Умарпашаев
0

Али Умарпашаев отпадна на 1/8-финалите в категория до 74 в свободния стил на Световното първенство по борба, домакин на което е Осло, Норвегия. Чеченецът с български паспорт загуби във втората си схватка с 0:3 точки от Теймураз Салказанов, който е настоящ европейски шампион и носител на бронз от последния световен шампионат по борба.

В първата част Салказанов спечели с 2:0 след точка за пасивност и пункт за изхвърляне от тепиха на Умарпашаев. Във втората еврошампионът отново спечели точка след пасивност на Умарпашаев и до края демонстрира страхотна защита, независимо от атаките на представящия България чеченец.

При класиране за финал на Салказанов, то той ще изтегли Али Умарпашаев в репешажите за бронза.

Припомняме, че Георги Вангелов, който е носител на пояса „Дан Колов“, загуби в квалификациите в категория до 61 кг. Същата участ имаше и Джемал Али, но при 86-килограмовите. Двамата ще се надяват да бъдат изтеглени в репешажите за бронза в своите категории.

Първенството на планетата по борба за мъже и жени може да следите „на живо“ ТУК.

Boec.bg ще проследи всичко около българското представяне на световния шампионат по борба, домакин на който е норвежката столица Осло.