Начало Борба Трима родни борци стартират днес на Световното до 23 години

Трима родни борци стартират днес на Световното до 23 години

Трима родни борци стартират днес на Световното до 23 години
0

България ще има трима състезатели при класиците в днешния ден на шампионата на планетата до 23 години, който се провежда в сръбската столица Белград.

В категория до 60 кг Мирослав Емилов тръгва от квалификациите. Там негов първи противник ще бъде украинецът Игор Курочкин. Интересното е, че при успех в следващата фаза го очаква победителя от двойката – Гонзалес от Еквадор или друг българин – Димитър Сандов, който представя Швейцария.

При 67-килограмовите Иво Илиев стартира с Василе Дософтей от Румъния. На евентуален 1/8-финал, нашенецът може да спори с победителя от двойката Джафаров (Азербайджан) и Де Лейха (Мексико).

Последният ни борец в днешния ден е Мариян Маринов. Състезателят в категория до 97 кг започва от квалификациите като първи негов противник ще бъде Данияр Шаренбеков от Киргизстан. Победа срещу азиатеца ще прати Маринов с европейски сблъсък с победителя от двойката Уорън (Норвегия) – Йосифидис (Гърция).

Страната ни все още няма медал на Световното първенство до 23 години след като в първия ден от форума и тримата ни борци не успяха да стигнат до битките за отличия в своите категории.