Начало ММА Ян Блахович: Не съм страхливец, няма да се откажа
0

Ян Блахович: Не съм страхливец, няма да се откажа

Ян Блахович: Не съм страхливец, няма да се откажа
0

Ян Блахович даде дума, че ще се завърне в клетката и ще се бори за пояса на UFC в полутежка категория отново. Той допусна загуба от Гловър Тешейра в главната битка на събитието UFC 267 в Абу Даби миналата събота, но на пресконференцията след битката показа шампионски дух и настроение.

„Представянето ми днес беше ужасно. Не знам. Не съм шампиона днес. Гловър е шампионът. Той ме победи, няма какво да обяснявам. Но това не е краят, няма да се откажа. Не мърдам! Ще се върна. Трябва ми почивка, но със сигурност ще се върна. Не съм страхливец и няма да се откажа. Ще ме видите в клетката отново“, категоричен бе Блахович пред журналистите в Абу Даби.

Блахович добави, че не е имал никакви контузии, които да обяснят представянето му, а по-скоро добрата игра на опонента му е причината за загубата.

„Всичко беше наред. В първия рунд ме събори, но не се почувствах заплашен в тази позиция. Казах си, че съм загубл рунда, но ще работя по-усилено през втория. Но той не ми позволи…..повали ме отново и ме отказа. Какво повече да кажа? Чувствам се ужасно и това е“

След края на битката Блахович и Тешейра размениха джентълменски думи и показаха спортсменско отношение един към друг. Самият Блахович вижда бразилския му съперник като мотивация за това да продължи да се бори за титлата.

„Гловър е на 42! Той е с три години по-голям от мен, така че имам врем да се върна и да спечеля пояса отново! Това бих искал да направя в бъдеще“

Полякът завърши изявлението си пред медиите, като сподели, че се надява на реванш с Тешейра, но ако трябва ще се бори за претендентското място срещу други бойци преди да стигне до битката реванш.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".