Начало ММА Пьотр Ян за Стърлинг: Който е бягал веднъж, ще избяга и втори път
0

Пьотр Ян за Стърлинг: Който е бягал веднъж, ще избяга и втори път

Пьотр Ян за Стърлинг: Който е бягал веднъж, ще избяга и втори път
0

Временният шампион на UFC в категория „петел“ Пьотр Ян не е сигурен, че следащият му двубой ще бъде срещу носителя на легитимния пояс в дивизията Алджамейн Стърлинг. Той изрази съмненията си, че ямаецът ще приеме двубой реванш с него, тъй като вече веднъж е „избягал“ от битката.

„Живея в главата на Стърлинг. Който избяга веднъж, ще избяга и втори път. Той има малко, пилешко сърчице“, заяви руснакът пред „The MMA Hour“ два дни след победата му над Кори Сандхаген с единодушно съдийско решение на събитието UFC 267.

Ян и Стърлинг трябваше да премерят сили в битка реванш, но последният се подложи на операция на врата и това отложи завръщането му в октагона. Двамата изиграха първата си среща на събитието uFC 259. Тогава Стърлинг бе определен като победител след непозволен удар с коляно от Пьотр Ян. Тази загуба прекъсна серията от 10 поредни победи на руснака в професионалната му кариера.

„Знам, че се нарича временен пояс, но това ми помага да се върна в борбата за истинския и да пребия Стърлинг отново. Този път ще го направя още по-доминантно и няма да оставя съмнения кой е шампионът“, добави 28-годишният Ян. Преди срещата със Стърлинг, той грабна титлата след победа над легендарния Жозе Алдо с ТКО в петия рунд. В UFC той държи победи и над имена като Джейми Ривера, Джон Додсън, Урая Фейбър.

Въпреки съперничеството със Стърлинг, Ян е отворен към идеята и за сблъсък с друг опонент, ако Алджамейн не е готов за битка до март, 2022 г.

„Не ме интересува кой е следващ. Имам колана, имам pay-per-view точките. Просто ми дайте някого!“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".