Начало ММА Сандхаген: Искам Пьотър Ян, по-добър съм от него
0

Сандхаген: Искам Пьотър Ян, по-добър съм от него

Сандхаген: Искам Пьотър Ян, по-добър съм от него
0

След като нокаутира Франки Едгар с удар с коляно още на 28-ата секунда от мача им, вторият в класацията на най-леката дивизия на UFC Кори Сандхаген е уверен, че трябва да предизвика победителя в битката за титлата между Пьотър Ян и Алджамейн Стърлинг.

Мисля, че съм по-добър от Ян и ако спечели срещу Стърлинг искам да се бия с него. Искам да се бия с победителя от тази среща. Станах съвсем различен звяр. Видяхте ме в последните две битки„.

Единственото поражение на Сандхаген в UFC бе срещу Стърлинг миналата година и той е благодарен на своя сънародник за урока.

След поражението в дуела срещу Стърлинг станах различен и съм му благодарен, че ме научи на този урок. Но следващия път, когато се срещнем, ще го нараня. Искам да се бия с победителя в тази битка през юли или когато пожелаят. Аз трябва да съм следващият, който ще се бие за титлата. Няма други кандидати„, добави той.

Сандхаген нокаутира Едгар за 28 секунди

Сандхаген също отбеляза, че смята е неприемливо шанс за титла да получи бившия шампион на дивизията Ти Джей Дилашоу, който изтърпя двегодишна забрана за допинг и е нетърпелив да се бие.

„Чух Ян да казва в интервюта, че след Стърлинг иска да се бие с TJ. Той се връща от най-сериозното нарушение на допинг правилата в спорта. Така че незабавното му изстрелване към титлата би било неуважително за спорта. За разлика от него, аз съм работил тези две години и съм готов да се боря за титлата„, завърши Сандхаген.

Битката за титлата в категория „петел“ между Ян и Стърлинг ще бъде част от турнира UFC 259 , който ще се проведе на 6 март в Лас Вегас.