Начало Борба Демиров излиза за бронз на Европейското по борба до 23 години

Демиров излиза за бронз на Европейското по борба до 23 години

Демиров излиза за бронз на Европейското по борба до 23 години
0

Демир Демиров ще се опита да донесе втори медал за България от Европейското първенство по борба, което се провежда македонската столица Скопие. Представителят ни в категория до 55 кг ще спори с Баджрам Сина от Албания в директен спор за бронза.

Участието си в репешажите продължава и Светослав Николов – в категория до 87 кг. Грузинецът Чкуазелидзе, от когото загуби родният борец, стигна финал в категорията. Съперник на българина ще бъде нидерландецът Тироне Стеркенбург. А при успех Николов ще излезе за отличието срещу арменеца Геворг Тадевосян.

Днес  стартират и Иво Илиев при 67-килограмовите и Мариян Маринов (до 97 кг).

Илиев започва от квалификациите като негов първи противник е турчинът Кадир Кемал. При успех, на 1/4-финалите Илиев ще спори с победителя от двойката Алексанян (Армения) – Матила (Финландия).

Мариян Маринов, който е и част от националите ни при мъжете, с които се подготвяше в голяма част от подготвителните лагери на родна земя, започва директно от 1/8-финалите при 97-килограмовите.

Там съперник ще му бъде унгарецът Роберт Ерсег. При успех, в следващата фаза, Маринов ще срещне Чудзик от Полша или Йосифидис от Гърция.

До момента България има спечелен един медал на шампионата на Стария континент до 23 г., който се състои в Северна Македония – бронз на Рухан Расим при 61-килограмовите в свободния стил.

Европейското първенство по борба до 23 години може да следите ТУК  и ТУК.