Начало Други Трети успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)

Трети успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)

Трети успех за Аоияма в Токио (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма, който страдаше от контузия и не се очакваше да вземе участие в майския турнир „Нацу Башьо“, изненадващо се включи в надпреварата от деветия ден.

В среща от 12-я кръг нашенецът, който е с ранг „меагашира-3“, надделя над „меагашира-13“ Даямами и вече е с актив от 3 успеха, 2 поражения и 8 схватки, в които не е взел участие поради контузията.

Терунофуджи, който е последният сумист, спечелил голям турнир в японското сумо, почти сигурно ще спечели и тази надпревара. Монголецът с втория по сила ранг – „озеки“ постигна 12-и успех от 13 срещи, надделявайки над своя сънародник – „меагашира-6“ Ичиножо с хватката „йорикири“.

Терунофуджи е еднолично първи в надпреварата с актив от 12 победи и 1 поражение.

На второто място за момента са „озеки“ Такакеишо и „меагашира-8“ Ендо – и двамата с по 10 успеха и 3 поражения. Именно Ендо нанесе трета загуба на Такакеишо в този кръг.

В днешния предпоследен 14-и кръг „меагашира-3“ Аоияма ще срещне именно повалилия лидера – „меагашира-17“ Акуа, който е с баланс от 4 успеха и 9 поражения.

Японската асоциация по сумо взе решение да отвори двореца „Кокугикан“, където се провежда надпреварата, за зрители от четвъртия ден на „Нацу башьо“. Трибуните на двореца може да бъдат запълнени на максимум 50%.

Припомняме, че българинът Даниел Иванов – Аоияма, не участваше в турнира поради контузия. Явно травмата е отшумяла и елховчанинът отново е на дохьото.

Поради контузии надпреварата пропускат и двамата сумисти с най-висок индивидуален ранг – „йокодзуна“ – Хакухо и Какурю.