Начало Други Втора загуба допусна Аоияма на турнира в Токио (ВИДЕО)

Втора загуба допусна Аоияма на турнира в Токио (ВИДЕО)

Втора загуба допусна Аоияма на турнира в Токио (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма, който страдаше от контузия и не се очакваше да вземе участие в майския турнир „Нацу Башьо“, изненадващо се включи в надпреварата от деветия ден. След като записа един успех, в десетия кръг родният сумист загуби последователно от „меагашира-7“ Такарафуджи и „меагашира-2“ Тобизару.

Терунофуджи, който е последният сумист, спечелил голям турнир в японското сумо, изненадващо допусна първо поражение в надпреварата. Монголецът, който е с втория по сила ранг – „озеки“, загуби схватката си и от 11-я кръг на турнира „Нацу Башьо“, падайки от „меагашира-4“ Мьогирю с хватката „хансоку“.

Въпреки поражението, Терунофуджи остана еднолично първи в надпреварата с актив от 10 победи и 1 поражение.

На второто място за момента е „озеки“ Такакеишо. Той има вече е само на успех от лидера – 9 победи и 2 загуби.

В днешния 12-и кръг „меагашира-3“ Аоияма ще срещне именно повалилия лидера – „меагашира-4“ Мьогирю, който е с баланс от 5 успеха и 6 поражения.

Японската асоциация по сумо взе решение да отвори двореца „Кокугикан“, където се провежда надпреварата, за зрители от четвъртия ден на „Нацу башьо“. Трибуните на двореца може да бъдат запълнени на максимум 50%.

Припомняме, че българинът Даниел Иванов – Аоияма, не участваше в турнира поради контузия. Явно травмата е отшумяла и елховчанинът отново е на дохьото.

Поради контузии надпреварата пропускат и двамата сумисти с най-висок индивидуален ранг – „йокодзуна“ – Хакухо и Какурю.