Начало Други Аоияма записа първа загуба на Нацу Башьо (ВИДЕО)

Аоияма записа първа загуба на Нацу Башьо (ВИДЕО)

Аоияма записа първа загуба на Нацу Башьо (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма, който страдаше от контузия и не се очакваше да вземе участие в майския турнир „Нацу Башьо“, изненадващо се включи в надпреварата от деветия ден. След като записа един успех, в десетия кръг родният сумист загуби от „меагашира-7“ Такарафуджи.

Терунофуджи, който е последният сумист, спечелил голям турнир в японското сумо, продължава похода си към нова титла. Монголецът, който е с втория по сила ранг – „озеки“, спечели схватката си и от 10-я кръг на турнира „Нацу Башьо“, надделявайки над „меагашира-4“ Кирибаяма с хватката „йорикири“.

С успеха той остана еднолично първи в надпреварата с актив от 10 победи и нито едно поражение.

На второто място за момента е „озеки“ Такакеишо. Той има 8 успеха и 2 загуби.

В днешния 11-и кръг „меагашира-3“ Аоияма ще срещне „меагашира-2“ Тобизару, който е с баланс от успех и 9 поражения.

Японската асоциация по сумо взе решение да отвори двореца „Кокугикан“, където се провежда надпреварата, за зрители от четвъртия ден на „Нацу башьо“. Трибуните на двореца може да бъдат запълнени на максимум 50%.

Припомняме, че българинът Даниел Иванов – Аоияма, не участваше в турнира поради контузия. Явно травмата е отшумяла и елховчанинът отново е на дохьото.

Поради контузии надпреварата пропускат и двамата сумисти с най-висок индивидуален ранг – „йокодзуна“ – Хакухо и Какурю.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".