Начало ММА Оливейра влезе в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Оливейра влезе в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Оливейра влезе в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)
0

Чарлз Оливейра, който спечели титлата в лека категория, побеждавайки Майкъл Чандлър в главния сблъсък на събитието UFC 262, влезе в общата класация на най-известната ММА верига в света – „pound for pound“.

От днес Оливейра е на 11 място в нея.

Скок в тазседмичното обновяване на ранглистата има и при Ян Блахович, шампион на организацията в лека тежка категория. Полякът, който е в серия от 5 поредни победи и през септември ще защитава пояса срещу Глоувър Теишейра, се изкачва с 1 позиция и вече е номер 7.

Бившият шампион в тежка категория – Стипе Миочич слезе с позиция – до 8-о място.

Регрес записаха още 4 бойци.

Робърт Уитакър, Пьотр Ян и Алджамейн Стърлинг загубиха по 1 място и вече са съответно 12-и, 13-и и 15-и, а най-голямо пропадане отбеляза Джъстин Гейджи. Той се свлече с 2 места – до 14-а позиция.

Лидер продължава да бъде Джон Джоунс, следван от Камару Усман, шампион в полусредна категория, и Александър Волкановски, носител на колана в категория „перо“.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".