Начало ММА Блахович продължава изкачването в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Блахович продължава изкачването в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Блахович продължава изкачването в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)
0

Ян Блахович, който е шампион на UFC в лека тежка категория, продължава да се изкачва общата класация –  „pound for pound“ на най-известната ММА верига в света.

От днес полякът е под номер 6, което е прогрес с позиция спрямо предходното му класиране. Това място той дели с претендент номер 1 в лека категория – Дъстин Порие.

Припомняме, че Блахович, победи Израел Адесаня в сблъсъка на шампионите на събитието UFC 259.

Номер 1 и в тазседмичната класация е Джон Джоунс. Той е следван от Камару Усман (шампион в полусредна категория) и Израел Адесаня (носител на шампионския пояс в средна категория).

Пред Блахович са още: Александър Волкановски, който е номер 1 в категория „перо“ и Франсис Нгану – шампион при най-тежките.

Няма други промени в тазседмичното обновление на класацията.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".