Начало ММА Блахович полетя в общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Блахович полетя в общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Блахович полетя в общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Ян Блахович, който победи Израел Адесаня в сблъсъка на шампионите на събитието UFC 259, се изстреля в общата ранглиста – „pound for pound“.

Полякът се изкачи със 6 места след обновяването на класацията и вече е номер 8, след като нанесе първо поражение в порфесионалната кариера на нигериеца.

Адесаня, шампион на организацията в средна категория, изгъби 3 позиции и вече е 6-и.

От това пропадане се възползваха Камару Усман (носител на пояса в полусредна категория), Стипе Миочич (лидер при най-тежките) и Александър Волкановски (шампион в категория „перо“). Те се изкачиха с по 1 позиция до 3, 4 и 5-о места.

Алджамейн Стърлинг, който победи Пьотр Ян в сблъсък за колана на UFC в категория „петел“, вече е част от топ 15. (именно на последната позиция).

Ян изгуби 2 места и вече е 12-и. Със спад в класирането си са още Макс Холоуей, Дейвесон Фигейредо, Робърт Уитакър и Франсис Нгану. И четиримата бойци изгубиха по една позиция.

Лидер продължава да бъде непобеденият абсолютен шампион в лека категория – Хабиб Нурмагомедов, следван от Джон Джоунс.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".