Начало ММА Адесаня влезе в топ 3 в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Адесаня влезе в топ 3 в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Адесаня влезе в топ 3 в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)
0

Израел Адесаня прогресира в класацията на UFC – „Pound for pound“, след като победи Марвин Ветори с решение в главния сблъсък на UFC 263 в реванша между двамата.

От днес 31-годишният нигериец, шампион на организацията в средна категория, се намира на трета позиция, което е прогрес с 1 място спрямо предходното му класиране. Той измества от топ 3 друг носител на пояс на UFC – Александър Волкановски, който е лидер в категория „перо“.

В общата класация настъпиха още промени.

Шампионът в лека категория – Чарлз Оливейра се изкачи с позиция и вече е номер 10. Същото направи и претендент номер 1 в средна категория – Робърт Уитакър.

Брендън Морено, който спечели титлата в категория „муха“, побеждавайки Дейвесон Фигейредо, влезе в класацията и вече е под номер 12.

Лидер продължава да бъде Джон Джоунс, който се готви за дебюта си в при най-тежките. Той е следван от шампиона в полусредна категория – Камару Усман, а веднага след Адесаня и Волкановски е Франсис Нгану – носител на колана при най-тежките.

Топ 15 се „затваря“ от Алджамейн Стърлинг – шампион в категория „петел“.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".