Начало ММА Ще има реванш за титлата между Ян и Стърлинг

Ще има реванш за титлата между Ян и Стърлинг

Ще има реванш за титлата между Ян и Стърлинг
0

Настоящият шампион на UFC  в категория „петел“ – Алджамейн Стърлинг ще спори с бившия такъв – Пьотр Ян. Двамата ще се срещнат  UFC 267, което ще се проведе на 30 октомври в Аду Даби, Обединени арабски емирства.

Сблъсъкът е реванш след като Стърлинг нанесе първа загуба в кариерата на руснака в най-известната ММА верига в света през март, на събитието UFC 259, побеждавайки го чрез дисквалификация заради непозволен удар с коляно. По този начин той спечели и настоящия пояс в категорията.

Алджамейн Стърлинг има баланс от 20 победи и 3 загуби в ММА. Американецът е спечелил 10 срещи преди финалния гонг (2 с нокаут и 8 след събмишън). 31-годишният боец се намира в серия от шест поредни победи в UFC, а последната му загуба датира от 9 декември 2017 година когато беше нокаутиран от Марлон Мораеш на UFC Fight Night 123.

Пьотр Ян е с баланс от 15 успеха и 2 поражения в ММА. Руският боец е спечелил 8 срещи преди финалния гонг (7 с нокаут и 1 след събмишън). Той се намираше в серия от 9 поредни победи, 7 от които в най-известната ММА верига в света, преди да загуби през март, именно от Стърлинг. Единственото друго поражение на Ян в професионалната му кариера е от Магомед Магомедов с раздвоено решение на ACB 32, състояло се на 26 март 2016 година.