Начало ММА Пьотр Ян обясни защо се стигна до непозволеното коляно

Пьотр Ян обясни защо се стигна до непозволеното коляно

Пьотр Ян обясни защо се стигна до непозволеното коляно
0

Пьотр Ян не скри разочарованието си от загубената титла на UFC 259. Руснакът вкара непозволено коляно в главата на заземения Алджамейн Стърлинг и съдията го дисквалифицира.

Претендентът остана на земята в рамките на петте минути, които правилникът предвижда.

„Видяхте всичко. Не знам какво да кажа“, Ян сподели на пресконференцията след UFC 259.

„Преди битката съдията отдели много внимание на позицията на ръцете, когато противникът е заземен. Бях твърде фокусиран върху тях и не отделих внимание дали единият му крак е допрян или не. По обясними причини не съм искал да правя непозволени удари.“

„В началото не разбрах какво се случи. Не знаех, че той е заземен и реших, че съм направил каквото трябва. Като боец той не би трябвало да се радва на колана, който взе по този начин. Надявам се на реванш скоро“, допълни Пьотр Ян.

Това е първият случай в историята на UFC, в който шампион губи титлата си чрез дисквалификация.

В някои вериги подобен тип удари не са забранени, но Дейна Уайт е стриктен в това отношение.

В социалните мрежи тече дебат относно реакцията на Стърлинг след ритника – дали е преиграл или наистина е бил зашеметен през петте минути, които му се дадоха преди да грабне титлата.

Ян се извини на противника си в Twitter, където написа, че е допуснал огромна грешка, за която си е платил.

Стърлинг взе титлата на Пьотр Ян с дисквалификация

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.