Начало Други Исторически български финал на Големия шлем по джудо!

Исторически български финал на Големия шлем по джудо!

Исторически български финал на Големия шлем по джудо!
1

Борис Георгиев прави фурор на турнира от сериите Голям шлем в Ташкент. Националът в категория до 100 килограма се класира за финала на надпреварата, където ще срещне не кого да е, а Тома Никифоров.

Роденият в Брюксел българин се състезава под белгийски флаг и е един от най-добрите джудисти в света. Баща му Николай Никифоров е бивш национал на България, а сега е старши треньор на ЮАР.

Георгиев прави най-доброто състезание в кариерата си в много точен момент, защото то ще го изстреля в ранглистата, където към момента заема 77-о място. Това ще го доближава до мечтана квота за Олимпийските игри в Токио.

Борис започна от втория кръг и последователно победи Каспер Шчуровски (Полша), Рамадан Дарвиш (Египет), Уткирбек Туробойев (Узбекистан), и Аклмуродбек Худойбердиев (Узбекистан).

Другият ни представител при 100-килограмовите Даниел Дичев отпадна на старта от Гончигсурен Баткхуяг (Монголия), който беше елиминиран от Тома Никифоров.

На турнира в Ташкент има джудисти от 71 държави и конкуренцията е жестока.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.