Начало Други Борис Георгиев: Победата на приятел е и моя победа

Борис Георгиев: Победата на приятел е и моя победа

Борис Георгиев: Победата на приятел е и моя победа
0

Борис Георгиев сподели емоциите си след края на турнира от Големия шлем в Ташкент. Българинът спечели сребърен медал и така си осигури сериозен скок в световната, а и олимпийската ранглиста.

За джудиста загубата на финала не е повод за тъга, защото е от приятел.

В спора за златото Борис отстъпи на родения в Брюксел българин Тома Никифоров.

„Сребърен медалист от Гранд Шлем Ташкент, Узбекистан! Луд ден за мен, изпълнен с безкрайно много емоции!“, сподели Георгиев в Instagram профила си.

„Благодаря за вдъхновението и подкрепата на моето семейство (вкл. съотборници), близки приятели, на треньорите и хората, които неимоверно вярват в мен, и ме подкрепят!

Тома Никифоров победи Борис Георгиев на финала в Ташкент

„Днес оставих всичко на татамито, за да заслужа това отличие!“

„За мен, за България и за всички хора около мен! А за финала мога да кажа само, че аз не загубих, защото победата на приятел е победа и моя победа. Дълго чакан финал, но ще има и друг такъв, и то много скоро. Тома Никифоров, ние знаем къде!“, завърши Борис Георгиев.

Сребърният медал от турнира е сериозен успех за родния джудист. От изявите му в следващите състезания ще стане ясно дали ще се пребори за мечтаната квота за Олимпийските игри в Токио.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.