Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьорите на “Шуменска крепост“ с отборната титла по лоу кик

Кикбоксьорите на “Шуменска крепост“ с отборната титла по лоу кик

Кикбоксьорите на “Шуменска крепост“ с отборната титла по лоу кик
1

Двойна радост за СК „Шуменска крепост“. Клубът се поздрави този уикенд с успешната организация на първия кръг от Държавното първенство по кикбокс и с отборната титла в стил „лоу кик“.

Отборът от Шумен вдигна купата след спечелени общо 28 медала – 15 златни;  6 сребърни и 7 бронзови. На второ място остана варненския СК „Боил“ с 12 медала – 5 златни, 5 сребърни и 2 бронзови. Столичният СК „Армеец“ е трети със своите 4 медала, но всичките до един златни.

Искам да изкажа огромната си благодарност към всички. Това е едно много мащабно събитие, но мина чудесно. – коментира Галин Методиев, треньорът на СК „Шуменска крепост“. –  Благодаря на целия екип на Конфедерацията и особено на г-н Димов за положените усилия. Благодаря за това, че всички проявиха разбиране заради мерките и ситуацията, която ги изисква“.

Държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик в Шумен се проведе през изминалия уикенд в зала „Плиска“ без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки. Участие взеха рекордният брой за национални първенства 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна.  Припомняме, че двубоите стартираха още от петък с 54 мача. Във вчерашния изключително натоварен ден се изиграха близо 140 срещи общо на двата ринга. 73 двубоя предвиждаше програмата за неделя, по-голямата част, от които финали.

„Това беше едно добро начало на шампионата. Направи ми много добро впечатление, че и състезатели, и треньори, бяха достатъчно дисциплинирани и не създаваха допълнителна работа на съдиите за постоянно напомняне да се спазват противоепидемичните мерки. Състезанието мина гладко – това заяви след финала председателят на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов. – Определено си пролича желанието на кикбоксьорите да се развиват, видя се мотивацията, с която всички излизаха на ринга. Нашите спортисти показаха, че решението на министър Кралев да върне картотекираните в залите, беше правилно. Постоянството, регулярните тренировки и дисциплината са нещата, които изграждат един спортист. А още на първия кръг от Държавните първенства по кикбокс стана ясно, че България и тази година ще има много шампиони на международната кикбокс сцена.”