Начало Кикбокс и муай тай 56 клуба със заявки за Държавното по кикбокс в Шумен

56 клуба със заявки за Държавното по кикбокс в Шумен

56 клуба със заявки за Държавното по кикбокс в Шумен
0

Заявки от 356 състезатели от 56 клуба са са постъпили за Държавното първенство по кикбокс в Шумен. Заради изключително големия интерес двубоите ще стартират още в петък (5-ти март) и ще бъдат на два ринга. Квалификациите стартират в 16:00 часа в зала „Плиска“.

Шампионатът ще се проведе без публика.

Надпреварата в стил „лоу кик” поставя началото на състезателния сезон на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай. Тя ще продължи до 7 март (неделя).

За 11-ти пореден път СК „Шуменска крепост“ получи правото да бъде домакин на откриващият турнир. Тимът ще има 36 представители в различните категории, като шест от тях са деца.

Ние много държим на децата. Искаме от малки да ги научим да обичат и да се възхищават на българските герои, а те далеч не са малко. Да излизат на ринга със самочувствието на победител, така както нашите прадеди са се борели за родината. Възпитаваме децата не само на кикбокс, а и на патриотизъм, защото според нас това е от голямо значение за изграждането на една личност. – каза Галин Методиев за БККМТ, който е старши треньорът и председател на СК „Шуменска крепост“. –  Колкото до интересът, той е много голям. Смятаме, че досега не е имало състезание от националния календар с толкова заявки. Постарали сме се, макар и без публика, да създадем една приятна и в същото време стегната по отношение на организацията атмосфера за състезатели и треньори. Пожелавам на всички да излязат от ринга без контузии и успех!

 ПРОГРАМА

Петък, 5-ти март

Пристигане и настаняване;

11:00 часа – Медицински преглед и кантар в зала „Плиска“ (предимство за всички състезатели в категориите, които ще се играят в петък, всички с 8 и повече състезатели);

14:00 часа – Теглене на жребия и публикуване в работната група; изпращане по e-mail на участниците;

16:00 часа – Начало на квалификациите.

Събота, 6-ти март

09:00 часа – Начало на състезанието;

14:00 часа – Почивка

Неделя, 7-ми март

07:30 – 08:30 часа – Мерене на състезателите – зала „Плиска“

09:00 часа – Начало на състезанието – финали; Награждаване.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.