Начало Кикбокс и муай тай Със зрелищен двубой определят национал за световното по кикбокс

Със зрелищен двубой определят национал за световното по кикбокс

Със зрелищен двубой определят национал за световното по кикбокс
0

На специална среща ще могат да се насладят зрителите в „Арена Шумен“ днес, които ще наблюдават на живо Държавния шампионат по кикбокс в стил „лоу кик“ и К1. Първенството, на което домакин е местният клуб „Шуменска крепост“, а организатор Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември. В съботния ден е предвидена една вълнуваща битка извън програмата на първенството.

Веднага след последната среща ще бъде изигран двубой между двама доказали се шампиони в категорията до 67 кг. в стил К1 –  Димитър Стоянов от „Шуменска крепост“ и Константин Михайлов от СК „Прайд енд глори“. Срещата няма да е с приятелски или демонстрационен характер, а ще трябва да определи кой измежду двамата ще бъде титуляр в националния отбор по кикбокс за предстоящото Световното първенство за мъже (от 19-ти октомври в град Сараево, Босна и Херцеговина).

За да бъде максимално и безпристрастно отсъждането ще бъдат ангажирани допълнителни съдии освен стандартните трима, които ще отчитат срещата. Двубоят ще бъде наблюдаван лично от председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, който също е съдии, както и от националния селекционер Станислав Бахчеванов и от неговия помощник Владимир Вълев.

В залата по време на двубоите ще върви и благотворителна кампания в помощ на пострадалия млад кикбоксьор Иван Тодоров. Юношата на варненския „Боил“ се нужда от средства за възстановяване след претърпяна тежка катастрофа. За целта ще има поставена кутия в ъгъла на главната съдийска маса, в която ще се събират дарения.

Нека да подкрепим Иван и близките му в тежката битка!

Всеки, който има възможност нека да помогне:

IBAN: BG72TTBB94001527219179
BIC: TTBBBG22
Титуляр по сметка: Добромир Емилов Тодоров