Начало ММА Намериха противник на Тибура

Намериха противник на Тибура

Намериха противник на Тибура
0

Марчин Тибура все пак ще се бие на събитието UFC 260, което ще се проведе на 27 март в Лас Вегас, Невада. Това ще бъде Уолт Харис. Сблъсъкът ще бъде в тежка категория.

Припомняме, че полякът трябваше да се изправи срещу родната звезда – Благой Иванов, но „Багата“ отпадна от срещата порaди контузия.

Уолт Харис има общ баланс от 13 победи и 9 загуби в ММА. Той е спечелил всичките си срещи преди финалния гонг (13 от 13 с нокаут). 37-годишният американец беше в положителна серия от три поредни победи и не познаваше вкуса на загубата от 2017 година до сблъсъка си с Алистър Овърийм. Даниел Спиц бе първата му жертва. На „UFC Fight Night“ в Ню Йорк на първи юни 2018 година Харис нокаутира сънародника си във втория рунд. Близо година по-късно – през май, той победи с технически нокаут, след само 50 секунди игра, молдовецът Сергей Спивак, а на 20 юли нокаутира Алексей Олейник за 12 секунди. През май 2020 година нидерландецът Овърийм отказа във втория рунд Харис, с което прекъсна и серията му. В края на октомври и Александър Волков победи с технически нокаут във тория рунд Харис, с което боецът от Алабама влезе в негативна серия от 2 поредни поражения.

Марчин Тибура има баланс от 21 успеха и 6 поражения в ММА. Цели 14 срещи той е спечелил преди финалния гонг (8 с нокаут и 6 след събмишън). Последните години не бяха най-успешните за поляка, който имаше 2 победи и 3 загуби от 2018 година до миналата година. Трите поражения са от Дерек Люис, Шамил Абдурахимов и Аугусто Сакай като всичките са с нокаут.

От 2020 година насам обаче Тибура е във вихъра си като за по-малко от 10 месеца съумя да записа 4 поредни понеди – над Сергей Спивак, Максим Гришин, Бен Ротуел и над Грег Харди, с което влезе в топ 15 при най-тежките в UFC.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".