Начало Кикбокс и муай тай Рекорден брой състезатели стартираха на Държавното по кикбокс в Шумен

Рекорден брой състезатели стартираха на Държавното по кикбокс в Шумен

Рекорден брой състезатели стартираха на Държавното по кикбокс в Шумен
0

С рекорден брой състезатели и оспорвани битки във всички категории започна Държавното първенство по кикбокс в Шумен. В петък, 5-ти март, се изиграха 54 двубоя от квалификациите. Надпреварата, която е само в стил „лоу кик“, ще продължи до 7 март (неделя).

Битките се провеждат в зала „Плиска“ при спазване на всички противоепидемични мерки и без публика. В залата се допускат само състезатели, треньори, съдии и длъжностни лица, които са включени в програмата на деня.

За първи път за състезание от националния календар в стил „лоу кик“ бяха регистрирани 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна. За 11-та поредна година СК „Шуменска крепост“ е домакин на откриващото състезание.

Петъчните двубои се проведоха  успоредно на два ринга. 29 срещи се изиграха на Ринг 1 и 25 на Ринг 2. Особено впечатление направиха малките кикбоксьори в категория 11-12 години. Децата зарадваха треньорите, излизайки със страхотен хъс и мотивация. С победи се отчетоха Димитър Петромилов (СК „Шуменска крепост“, кат. до 37 кг), Преслав Георгиев (СК „Вокил“, кат. до 42 кг), Константин Петков (СК „Стар Тийм“, кат. до 42 кг), Денислав Иванов (СК „Интер“) и Мартин Щерев (СК „Терес“, кат. до 42 кг). Чудесно започна състезателният сезон за Филип Филипов от бургаския СК „Аякс“, който надделя над Едуард Жеков (СК „Боил“) в категория „Мъже“ (15-16 години, до 67 кг).

Днес натоварената програма продължава с общо 140 двубоя. Очаквайте подробности!

От Българската Конфедерацията по кикбокс и муай тай предупреждават, че  състезатели, които не играят днес – няма да се допускат в зала. Ще се осъществява пропусквателен режим на входа. В залата влизат само състезатели, треньори, съдии и длъжностни лица. От БККМТ приканват треньорите да не водят участниците, които ще играят след 30-та среща от сутринта, за да не се получават струпвания на много хора на едно място.

Снимка: Стоян Стоянов, Радио „Шумен“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.