Начало Карате За първи път каратистка е избрана за „Студент на годината“

За първи път каратистка е избрана за „Студент на годината“

За първи път каратистка е избрана за „Студент на годината“
0

Голямо признание за бойните спортове. За първи път състезател по карате спечели приза „Студент на годината в България“ в категория „Спорт“ за 2020 година. Номинациите са измежду всички български университети, а победителят е Виктория Филипова, студентка 3-ти курс в Национална спортна академия „Васил Левски“ със специалност „Треньор по карате“.

Филипова е състезател на Спортен клуб „Файтърс-НСА“. Тя има черен пояс по карате и е сребърна медалистка от Световно първенство по шотокан карате-до. През 2019 г. бе избрана за спортист номер 1 на Национална спортна академия. Личен треньор и преподавател на Виктория Филипова  е гл.ас. д-р Радослав Пенов.

Освен признанието за Виктория Филипова, „Файтърс-НСА“ може да се похвалят и с още няколко успешни състезание и събития.

Каратеки на столичния клуб се включиха в две надпревари. С 40 представители тимът се впусна в „София Гранд при“ и стигна до 21 първи места. По същото време 9 състезатели мериха сили във вътрешния турнир на „Академия Цанев“, като стигнаха до 1 златно и 1 бронзово отличие.

За да повишат игровата си подготовка, състезателите на „Файтърс-НСА“ се включиха и в няколко спаринг събития. Двустранна тренировъчна среща бе организирана съвместно с „Атнес“ от Троян, с които бяха проведени 12 спаринга, както и с каратистите от „Цанев“.

Междувременно „Файтърс-НСА“ проведе и изпити за степен в две от залите си – във столичния квартал Младост 3 със треньор Павлин Дишев и в Перник с треньор Юлиян Николов.

Своя първи колан защити и дъщерята на Радослав Пенов – основател и президент на клуба, както и „Най-добър треньор на 2019 г.“ на Асоциацията на бойните спортове , както и четириктратен победител в класацията на Национална спортна академия. 7-годишната Рая Пенова показа умения и знания и успешно защити 9-то Кю.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.