Начало Карате Националите по шотокан вече са в Карлови вари за Световното (ВИДЕО)

Националите по шотокан вече са в Карлови вари за Световното (ВИДЕО)

Националите по шотокан вече са в Карлови вари за Световното (ВИДЕО)
0

Националният отбор по шотокан карате-до на България вече пристигна в Карлови вари, където от днес до 13-ти октомври ще се проведе Световното първенство за всички възрастови групи. Отборът, воден от селекционера Димитър Тодоранов, изкара 10-дневен подготвителен лагер в Банско, а преди да тръгне за Чехия премина през детайлни медицински изследвания. След трагичния случай с боксьора Борис Станчов, от федерацията и треньорския щаб решиха да направят пълни прегледи на националите. Резултатите на всички са отлични.

Големите надежди за медал възлагаме на европейския шампион Силвестър Гьолски от клуб „Файтърс-НСА“, както и на неговия съотборник и европейски първенец при младежите Валентин Георгиев. Отборно при мъжете, които са шампиони на Стария континент за 2019-та, ще разчитаме и на опита на Радослав Пенов, който освен активен състезател, е и преподавател в Национална спортна академия с докторска степен. При жените разчитаме на Кристина Свиленова, Доротеа Настева, Десислава Джуванова и Виктория Филипова.

В дисциплината „ката“ големи шансове за призовите места имат сребърният медалист от световното и състезател на от клуб ИПОН – Анджей Згжива, Реми Бобев от клуб „Френдшип“, а при жените бронзова медалистка от Световно и Европейско първенство – Гергана Витанова.

С отбора замина и президентът на родната федерация Александър Славков (5 Дан). От централата пуснаха и специално видео за участието си на първенството в Чехия.