Начало Карате Националите по шотокан с лагер в Банско преди световното (ВИДЕО)

Националите по шотокан с лагер в Банско преди световното (ВИДЕО)

Националите по шотокан с лагер в Банско преди световното (ВИДЕО)
0

Националният отбор на Българската шотокан карате-до федерация се подготвя за Световното първенство, което ще се проведе в Карлови вари, Чехия. Шампионатът е за всички възрастови групи и ще се проведе между 10-ти и 13-ти октомври.

С 10-дневен лагер в Банско ще протече подготовката на родните национали. Повиканите състезатели са 14-сет, но групата, която тренира е в значително по-разширен състав. Причина за това е, че в момента в тима има смяна на поколенията и по-опитните трябва да предадат своите умения на подрастващите.

„Този лагер вече е традиция за нашата федерация и тук е мястото да благодарим на Министерство на младежта и спорта за подкрепата и помощта той да бъде осъществен. Разчитаме на младото поколение да се включат активно и да защитят позициите, които сме си извоювали досега. Очаквам отново много медали от световното“, коментира за Boec.BG президентът на Българската шотокан карате-до федерация Александър Славков.

Подготовката, която ще продължи до 29-ти септември включва двуразови тренировки и спаринги. Тя се води от главния селекционер Димитър Тодоранов.

„Направихме този лагер предимно за обиграване, защото почти целият отбор се подменя. Залагаме на повече тренировки, които са близки до реалната състезателна обстановка, за да може по-неопитните каратисти да усетят какво ги очаква“, посочва Тодоранов.

В състава за шампионата на планетата ще има представители на почти всички клубове, които членуват във федерацията. Сред тях са и многократните медалисти от големи първенства Радослав Пенов, Силвестър Гьолски, Христо Щерев, Денис Богданов, Кристина Свиленова и Анджей Згжива. На световното ще участваме във всички дисциплини – кумите – индивидуално и отборно, ката – индивидуално и отборно и мастърс.

„Очаквам да постигнем успехите от миналите години, но ако реално разсъждаваме това ще е много трудна задача. За нас все пак е по-важно да създаваме млади и перспективни каратисти, които да приемат бойния дух от всички наши шампиони и да останат мотивирани за дълги години. Засега не са толкова важни резултатите, колкото да създадем ново ядро, което да започне да печели много медали в следващите години. Това, разбира се, не означава, че не очакваме максимума от предстоящото Световно първенство“, коментира още националният селекционер Димитър Тодоранов за Boec.BG.

В тренировките в Банско на Тодоранов му помага световния и европейски шампион Тодор Събев. Звездата в родното ни шотокан карате-до е напълно възстановен, но няма да участва в Карлови вари.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.