Начало Други Джу джицу ще бъде част от Европейската седмица на спорта

Джу джицу ще бъде част от Европейската седмица на спорта

Джу джицу ще бъде част от Европейската седмица на спорта
0

Част от посланиците на събитието са Тайбе Юсеин, както и братята Даниел и Боян Асенови.

За пета поредна година Министерство на младежта и спорта (ММС) организира “Европейска седмица на спорта #BеАctive“. Българска федерация по джу джицу също ще бъде част от събитието. Хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно. Любителите на бойните спортове могат да вземат участие в надпреварата в джу джицу между 23 и 26 септември, както и на 28 септември.

Кампанията ще бъде официално открита днес от 12:00 часа в зала „Арена Армеец“. Входът за всички събития от спортната седмица е свободен.

През 2019 мотото е „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“, а инициативите ще се проведат в София и други градове в страната. Седмицата на спорта има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност.

#BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.