Начало Карате Силвестър Гьолски отново със световната титла по шотокан

Силвестър Гьолски отново със световната титла по шотокан

Силвестър Гьолски отново със световната титла по шотокан
0

Силвестър Гьолски отново стъпи на световния връх. Националът ни за втори път в кариерата си спечели първото място индивидуалната дисциплина в тежката категория на Световното първенство по шотокан карате-до. Титлата си сега състезателят на „Файтърс-НСА“ завоюва на шампионата в Карлови вари, Чехия.

Гьолски постига пет победи на първенството в Карлови вари, като във финала имаше изключително трудна задача – да преодолее представител на домакините, който се радваше на сериозна подкрепа. Българиският каратист обаче бе категоричен и го надви с 5:1.  Така Силвестър прибави към своята визитка втора световна титла в категорията (+87 килограма), а освен това има и три европейски златни отличия сред постиженията си, както и 10 републикански титли.

Тази изключително успешната кариера на Гьолски, обаче, най-вероятно е към своя край. Двамата с треньора на националния отбор – Димитър Тодоранов, обмислят дали това да не е последното му голямо състезание. Националът ни вече е стартирал треньорска дейност и може би ще се насочи изцяло към нея.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.