Начало Карате 12 състезатели на Файтърс на лагер с националите по шотокан

12 състезатели на Файтърс на лагер с националите по шотокан

12 състезатели на Файтърс на лагер с националите по шотокан
0

Сериозно присъствие на столичния клуб „Файтърс“ има в националния отбор по шотокан карате по време на подготвителния лагер в Банско. Държавният ни тим води усилена подготовка за Световното първенство в Карлови вари, Чехия.

Националният селекционер Димитър Тодоранов повика 12 бойци на „Файтърс“. Групата е водена от преподавателя в Национална спортна академия доктор Радослав Пенов (3 Дан), който продължава и активно да се състезава. Освен него сред избраниците са световният и европейски шампион и първи медалист на клуба Силвестър Гьолски, медалистът от световни и европейски първенства Денис Богданов, балканският шампион Георги Найденов, както и европейският първенец Валентин Георгиев.

Освен тях в тренировките дейно участие взимат и юноши на клуба. Сред тяха са европейската шампионка Вероника Георгиева, както и републиканските шампиони и носители на кафяви колани Валентин Рачев, Георги Ганчев, Александър Христов, Кристиан Иванов, Ронита Костадинова  и Дамяна Захариева.

„За първа година клубът участва в лагера на националния отбор на България с толкова много юноши. Много съм горд, защото повечето от тях са в клуба от начинаещи и сме ги изградили до ниво национален състезател. Благодаря на Българска Федерация Шотокан Карате-до с президент Александър Славков и на националния треньор Димитър Тодоранов за отлично организирания спортен лагер. Но благодаря и на личните треньори на състезателите Юлиан Николов, Павлин Дишев и Владислава Мирчева“, коментира пред Boec.BG президентът на клуб „Файтърс“ и главен треньор Радослав Пенов.

Лагерът ще продължи до тази неделя, 29-ти септември. Световното първенство за всички възрастови групи е на 12-ти и 13-ти октомври.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.