Начало Други Огромен скок в ранглистата за Борис Георгиев (КЛАСАЦИЯ)

Огромен скок в ранглистата за Борис Георгиев (КЛАСАЦИЯ)

Огромен скок в ранглистата за Борис Георгиев (КЛАСАЦИЯ)
0

Борис Георгиев направи голям скок в световната и олимпийска ранглисти в категория до 100 кг. 22-годишният джудист беше под номер 77 преди Големия шлем в Ташкент (Узбекистан), а от днес вече е 47-и. Това е прогрес от цели 30 позиции за родната надежда в джудото.

Припомняме, че Георгиев направи феноменален турнир, побеждавайки последнователно поляка Каспер Шчуровски (номер 66 в света), Рамадан Дарвиш от Египет, който е под номер 11 в класацията и представителите на домакините от Узбекистан – Уткирбек Туробойев ( 71-и ) , и Аклмуродбек Худойбердиев (номер 74 в света).

На финала в категорията Борис Георгиев беше спрян от друг българин – Тома Никифоров, който представя Белгия. Никифоров от днес е под номер 24, което е скок с 16 позиции спрямо предходното му класиране. Тези 1000 точки му донесоха и влизане в квотите за Олимпийските игри в Токио.

Около 30 място в световната ранглиста дава шанс за олимпийска виза.

Другият българин в категорията – Даниел Дичев запази 42-а позиция.

Лидерът на отбора ни по джудо – Ивайло Иванов, който завърши на 5-о място в Ташкент при 81-килограмовите, загуби 1 позиция и от днес е под номер 11. Монтанчанинът е в зоната на квотите и няма шанс да изгуби визата за Токио.

Континентална квота за момента има и Янислав Герчев при 60 килограмовите, както и най-добрата ни представителка при жените – Ивелина Илиева (до 57 кг.).

С шанс за класиране на олимпийския турнир са и Валентин Алипиев (до 60 кг.), Божидар Темелков (до 66 кг.) и Марк Христов (до 73 кг.)

Точки за олимпийската ранглиста в джудото могат да бъдат печелени до 28 юни.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.