Начало ММА Алджамейн Стърлинг отговори на критиките по негов адрес

Алджамейн Стърлинг отговори на критиките по негов адрес

Алджамейн Стърлинг отговори на критиките по негов адрес
0

Най-комерсиалната верига за смесени бойни изкуства има нов шампион в категория „петел“ и това се казва Алджамейн Стърлинг.

Американецът седна на трона на дивизията, след като спечели срещата си с Пьотр Ян чрез дисквалификация. Руснакът заби непозволено коляно в главата на претендента, а случилото се след това породи огромни полемики и дебати.

Мнозина обявиха Стърлинг за актьор заради начина, по който той изигра ситуацията. Макар ударът наистина да бе силен и непозволен, „Фънк мастъра“ събуди много съмнения у фенове и специалисти с начина си на превиване след това.

Това обаче не бе най-лошото. След края на мача Стърлинг изглеждаше разстроен в Октагона и след това сподели, че „това не е начинът, по който е искал да стане шампион“, но часове след това излязоха куп снимки, в които боецът е в компанията на приятели и треньори и се радва на новата си придобивка.

Това, разбира се, породи нова порция критики от най-различни посоки, които накараха Стърлинг да отговори на нападките.

„Технически аз съм новият шампион на UFC“, заяви Алджамейн.

„Успехът ми има горчиво-сладък вкус, защото не така си представях нещата – противникът ми да загуби чрез дисквалификация. Не така исках да спечеля. Не се чувствам шампион, но правилата са правила. Не мога да си обясня как шампион от калибъра на Ян може да направи такава чудовищна грешка.

„След мача размишлявах дали го направи нарочно или не и не виждам как подобно нарушение може да бъде отъждествено като „без да искам“.

„Знам, че феновете искат реванш. Моето желание е подобно, защото така и не довършихме започнатото. Но не бих имал против и да ми изберат друг противник. Не би ми пукало особено много“, призна той.