Начало ММА Блахович защити титлата си срещу Адесаня
0

Блахович защити титлата си срещу Адесаня

Блахович защити титлата си срещу Адесаня
0

Полякът Ян Блахович записа първа успешна защита на титлата в полутежка категория , след като победи с единодушно съдийско решение нигериеца Израел Адесаня на UFC 259 в Лас Вегас.

Така Адесаня, който е шампион в средна категория, направи неуспешен дебют в по-горната теглова категория. След срещата Адесаня обяви, че се завръща в средната категория и се закани да установи доминация.

Двамата бойци започнаха внимателно срещата си, като по-активен през първия рунд на пръв поглед беше нигериецът, но и полякът показа класа, въпреки привидната пасивност, като нанесе няколко тежки удара на Адесаня. Блахович тръгна по-смело във втория рунд, но постепенно отстъпи инициативата.

В средата му Адесаня падна при опит за хай кик, но успя да се изправи бързо. Последва опит на поляка да го повали, който след това вкара и дясно кроше, но това не се оказа достатъчно да разклати нигериеца.

Третият рунд започна с две много категорични попадения на Блахович, последван от опит за тейкдаун. Нигериецът получи и удар с коляно, но се възстанови и на свой ред тръгна в атака. До края на рунда Блахович продължи да нанася по-тежките удари, но развръзката така и не настъпи.

В средата на четвъртия рунд Блахович успя да повали Адесаня и до края му методично нанасяше попадения в главата. Така всичко остана за решаване в последния рунд.

Той започна с по-активна игра на Адесаня, но полякът дебнеше за възможност да стигне до тейкдаун и я получи в средата, когато за трети път успя да повали нигериеца. Адесаня пробва да се придвижи до решетката, но полякът парираше опитите му, като успя да го „превърти“ и отдалечи, без да спира да му нанася попадения.

В крайна сметка съдиите отсъдиха единодушно победа за шампиона от Полша.