Начало ММА Бивша шампионка и кадър на Белатор ще дебютира в UFC

Бивша шампионка и кадър на Белатор ще дебютира в UFC

Бивша шампионка и кадър на Белатор ще дебютира в UFC
0

Елис Рийд, която няма загуба в професионалната си кариера в смесените бойни изкуства, ще направи своя дебют в най-известната ММА верига в света. Американката ще спори в октагона срещу Сияра Юбенкс на събитие на UFC, което ще се проведе на 24 юли. Сблъсъкът ще бъде в категория „муха“. Рийд заменя отказалата се поради контузия Присила Качоейра.

Рийд има баланс от 4 успеха в 4 срещи. Тя е спечелила половината от тях (2) преди финалния гонг (и двете с нокаут). 28-годишният боец стартира през 2019 година професионалната си кариера. Това се случи в Белатор, където Рийд отказа още в първия рунд Ребека Бригман. Последва преминаване в Cage Fury Fighting Championship – CFFC. Там Рийд регистрира три поредни победи в рамките на по-малко от година – между август 2020 и май 2021 година. В третия си сблъсък тя спечели титлата на организацията в категория „сламка“ , надделявайки над Хилари Роуз с технически нокаут във втория рунд в главния сблъсък на CFFC 97. След това Рийд получи договор и подписа с UFC.

Юбенкс има баланс от 6 успеха и 6 поражения в ММА. Тя е спечелила 2 срещи преди финалния гонг (и двете с нокаут). 36-годишният боец стартира сравнително късно професионалната си кариера в смесените бойни изкуства – на 30 години. Между 2015 и 2017 година тя бе част от Invicta FC, след което премина в UFC. В първите си два двубоя за най-известната ММА верига в света, проведени през 2018 година, Юбенкс постигна победи над Лорън Мърфи и над Роксан Модафери. 2019 година американката няма да запомни с добро. През май тя загуби от Аспен Лад, а в края на септември и Бет Корея надделя над Юбенкс. Миналият сезон обаче беше много успешен за нея. Тя победи с решение Сара Морас, а на събитието UFC Fight Night 177, в нейна „жертва“ се превърна и Джулия Авиля. Кейтлин Виейра спря серията й, надделявайки с единодушно съдийско решение на UFC 253, а Пани Кянзад доведе до негативна серия Юбенкс, побеждавайки я в последния сблъсък в октагона.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcel Dorff (@bigmarcel24)