Начало Борба Двама родни борци с шанс за медали на Европейското до 23 години

Двама родни борци с шанс за медали на Европейското до 23 години

Двама родни борци с шанс за медали на Европейското до 23 години
0

Рухан Расим (до 61 кг) и Георги Иванов (до 125 кг) стигнаха репешажите на Европейското първенство по борба, което се провежда в Скопие, Северна Македония. И двамата ни борци, състезаващи се в свободния стил, са национали и при мъжете.

В категория до 61 кг Рухан Расим стартира с тежка загуби – 0:11 точки от Теймураз Ванишвили от Грузия, но Ванишивили стигна финала без да даде и точка на опонентите си,  с което изтегли родния борец в репешажните битки за бронза.

В първи сблъсък от тази фаза на надпреварата Расим ще се изправи срещу Леомид Колесник от Молдова. При успех нашенецът ще спори в директна битка за бронза срещу Нико Мегерле от Германия.

Георги Иванов (до 125 кг) започна с феноменален успех над Семьон Плугару от Молдова – 10:0 точки, но на четвъртфиналите загуби от турчина Анил Килисалаян с туш за 40 секунди. Съперникът му стигна финала и така Иванов днес ще се бори в репешажите срещу албанеца Парис Карепи. А при успех за отличието ще излезе срещу Вакхит Галаев от Азербайджан.

Цветан Евтимов остана пети в категория до 97 кг, след като в малкия финал загуби от беларусина Алексей Пархоменка с 3:11.

Другите ни двама представители в свободния стил отпаднаха от надпреварата.

Днес участие на шампионата започват жените. Първи от нашите момичета ще излязат Александрина Кашинова (до 55 кг) и Сийка Иванова (до 68 кг).

Кашинова стартира директно от 1/4-финалите като първа нейна противничка ще бъде испанката Лаура Гомес Визкайно.

Сийка Иванова също ще започне участието си от 1/4-финалите, но при 68-килограмовите. Нейна противничка там ще бъде Наталия Белская от Беларус.

Европейското първенство по борба до 23 години може да следите ТУК  и ТУК.