Начало Борба Рухан Расим с бронз от европейското
0

Рухан Расим с бронз от европейското

Рухан Расим с бронз от европейското
0

Рухан Расим спечели бронзов медал от европейското първенство по борба при 23-годишните в Скопие, Северна Македония. Националът ни при 61-килограмовите в свободния стил преодоля репешажите, като победи Леомид Колеснич от Молдова с категоричното 12:0. В директната битка за третото място Расим наложи волята си над германеца Нико Мегерле с 9:5 точки и така се поздрави с бронзовото отличие от първенството на Стария континент.

Другият ни участник на репешажите днес – Георги Иванов допусна поражение. Той отстъпи с 1:5 точки на албанеца Карепи и остана на седма позиция.

При дамите в четвъртък Александрина Кашинова (55 кг) ще се бори за бронз. Тя достигна до полуфиналната фаза след успех с 4:4 над испанката Вискаино, но там загуби от рускинята Скиренко с технически туш от 0:10. Така утре Кашинова ще атакува третото място срещу полякинята Кулвичка. Сийка Иванова (68 кг) падна на старта с 0:11 от Белская, но представителката на Беларус не стигна финал и не я изтегли на репешаж. В четвъртък на тепиха излизат Сезен Белберова (57 кг) и Рая Кьосева (62 кг). Белберова ще срещне на старта румънката Фьодор, а Кьосева ще се бори с Лисак (Полша).