Начало Бокс Усик чака потвърждение от WBO за бой с Джошуа
0

Усик чака потвърждение от WBO за бой с Джошуа

Усик чака потвърждение от WBO за бой с Джошуа
0

Световната боксова организация WBO ще излезе в близките дни с одобрение за провеждането на мач между шампиона Антъни Джошуа и официалния претендент Александър Усик. Това твърди мениджърът на бившия абсолютен №1 в полутежка категория Александър Красюк.

Пред Sky Sports той заяви, че е въпрос на часове да има потвърждение на мача на украинеца и Ей Джей, който да замести битката между шампиона на WBO, WBA, IBF и IBO с Тайсън Фюри. Всичко това идва като резултат от решението на съда в САЩ, че „Циганския крал” трябва да боксира с Дионтей Уайлдър най-късно до 15 септември.

Уайлдър иска $20 милиона, за да се отдръпне

От WBO са изключително щастливи, след като техният официален претендент е на път да се изправи срещу шампиона в тежка категория. Какво повече могат да искат? Очакваме тяхното писмо, с което да потвърдят мача. Опциите пред нас са свързани с две дати през август. Този двубой заслужава да е на голям стадион”, коментира Красюк.

Сагата около ситуацията в тежката категория на бокса става все по-заплетена. Всичко това се случва броени дни, след като Фюри обяви мача с Джошуа за сигурен. При това срещу сума в размер на гарантирани 150 милиона долара, които двамата да поделят.

Фюри обяви датата на двубоя в Джошуа