Начало Карате Александра Стублева с исторически успех за родното карате

Александра Стублева с исторически успех за родното карате

Александра Стублева с исторически успех за родното карате
0

Исторически успех за родното ни карате донесе Александра Стублева. На провеждащото се в Пореч, Хърватия европейско първенство представителката на карате клуб „Цанев“ се класира за финала в категория +68 кг., където ще спори с Мелтем Хокаоглу от Турция.

Стублева постигна четири поредни победи, а това е първи голям финал в историята на българското олимпийско карате при мъжете и жените.

По пътя към финала нашата националка трябваше да премине през труден жребий. Общо 34 състезателки бяха записани за участие, а родната представителка се изправи в първия кръг срещу световната медалистка и доказана състезателка в категорията Доминика Татарова от Словакия. Стублева обаче се справи и се поздрави с успех след 5:2 точки. Във втория кръг българката се наложи с 1:0 над представителката на Унгария – Доротя Пап, а в третия я очакваше действащата световна шампионка Елени Чацилиаду от Гърция. И това не притесни Александра, която постигна безапелационна победа с 4:1.

На полуфинала нашето момиче се изправи срещу Фортеса Орана от Косово и последва нов успех, този път с 4:0. Така, след четири победи, в събота Александра Стублева ще се изправи в първи, исторически финал за България в олимпийското карате. Нейна съперничка ще бъде Мелтем Акиол Ходжаоглу от Турция.