Начало Карате Над 200 каратеки се впускат в Детска лига в столицата

Над 200 каратеки се впускат в Детска лига в столицата

Над 200 каратеки се впускат в Детска лига в столицата
0

Детска карате лига ще събере този уикенд над 200 родни таланти в този спорт. И тази година организатор на мероприятието е Спортен клуб „Цанев“, който дори е осигурил и награден фонд от 12 000 лева.

Надпреварата старитар в събота в 11:00 ч. и ще се проведе в залата на училище „Свети Георги“. Право да участват имат каратеки на възраст от 4 до 14 години. Състезанието се състои от 3 квалификационни турнира с точкова система, след което за големия финал през декември ще се класират само  най-добрите 4 от всяка категория и дисциплина. Там те ще спорят за паричната награда.

„Идеята и целта на този турнир и неговия формат е целогодишно практикуване на любимия спорт, повишаване на конкуренцията и качеството на младите каратеки“, посочва Николай Цанев, президент на клуба и организатор на събитието.

Детската лига е едно то първите състезанията след  извънредната епидемична обстановка.

„След продължителната пауза и тежките месеци, които всички изживяхме,  като водещ клуб имаме отговорността и желанието да изкараме децата от летаргията и обездвижването, предоставяйки им едно приключение и възможност за изява, както и емоция неизживяна досега от малките каратеки. Искаме на големия финал, който ще бъде вечерна сесия преди Коледа, децата да се почувстват истински звезди, оценени и постигнали значим резултат“, каза още Цанев.

Входът за зрители в зала „Свети Георги“ е 5 лв.