Начало Бокс България тръгна с победа на турнира в Будва
0

България тръгна с победа на турнира в Будва

България тръгна с победа на турнира в Будва
0

България започна с убедителна победа участието си на международния турнир за Купа „Черна гора” в Будва, който е за юноши и младежи. Единственият ни представител в днешния ден на програмата Жан-Божидар Сидеров постигна категоричен успех в първия си мач в категория до 70 килограма. Националът ни при юношите се поздрави с чиста победа с 5:0 гласа над литовеца Матас Жданчиус. Така българинът се класира за полуфиналите и си осигури минимум бронзов медал. В петък Сидеров ще се изправи срещу шведа Аксел Харстед за място на финала.

Останалите български боксьори ще излязат на ринга в следващите дни. При юношите, водени от Роман Цветков, Георги Караколев (48 кг) ще боксира в четвъртък с азербайджанеца Канан Бабайев, а Любослав Методиев (50 кг) се изправя срещу сънародника му Ибрахим Зейналов. Мачът на Викторио Илиев (54 кг) с Махамадали Гашимзаде, също от Азербайджан, е насрочен за 22 май.

При младежите, които са предвождани от Пейчо Багдатов, Даниел Кирилов (56 кг) ще се качи на ринга в петък срещу украинеца Иван Галкин. Румен Руменов (69 кг) ще срещне сънародника му Вячеслав Бригаденко, също на 21 май. Георги Стоев (91 кг) пък ще боксира в събота срещу представителя на домакините Джордже Лаинович.