Начало Бокс Уилям Чолов и Благовеста Георгиева на ринга в Бар днес

Уилям Чолов и Благовеста Георгиева на ринга в Бар днес

Уилям Чолов и Благовеста Георгиева на ринга в Бар днес
0

Двама българи ще участват във втория ден от международния турнир по бокс за младежи и девойки „Адриатическа перла” в Бар, Черна гора. На ринга ще се качат Уилям Чолов  в категория до 75 кг и Благовеста Георгиева при 51-килограмовите.

Линк към предаването на живо:

Чолов ще боксира на четвъртфинал среще Илия Тохобирский от Украйна. Мачът им е 8-и в програмата, която започва в 13:00 часа. Очаква се той да се проведе след 14:30 часа. При девойките Благовеста Георгиева започва участието си срещу индийката Наорем Бабирожисана. Двубоят е 17-и в програмата, като най-вероятно ще е около 17:00 часа.

Вчера Красимир Джуров откри с поражение участието на националния ни отбор в Бар. Сребърният медалист от Европейското първенство отстъпи в оспорван мач при 64-килограмовите срещу силния руснак Дониер Назаров.

До края на турнира на ринга ще се качат още трима българи. Европейският шампион Ясен Радев (52 кг) ще играе директно на полуфинал с представителя на Украйна Руслан Цикало на 20 февруари. На същия ден своето участие ще стартира и Златин Илчев (+91 кг), който чака на полуфинал Иван Онишченко (Рус) или Жахонигир Закиров (Укр). Тала Хабас (54 кг) пък се класира директно за финал и в неделя ще мери сили с Неха (Инд) или Клаудие Тотова (Чех).