Начало Бокс Шестима родни боксьори се пускат на силен турнир в Будва

Шестима родни боксьори се пускат на силен турнир в Будва

Шестима родни боксьори се пускат на силен турнир в Будва
0

Шестима български боксьори ще участват на силния международен турнир по бокс за младежи и девойки в Будва, Черна гора. Националите ни ще имат четирима представители при момчетата и две при момичетата. Старши треньорът Борислав Бояджиев ще разчита на Ясен Радев (52 кг), Красимир Джуров (64 кг), Уилям Чолов (75 кг) и Златин Илчев (+91 кг) при младежите, а при девойките треньорът Ангел Тодоров ще заложи на Благовеста Георгиева (51 кг) и Тала Хабас (54 кг) по време на състезанието „Адриатическа перла”, което ще се проведе от вторник до неделя (16-21 февруари).

Талантите ни заминават днес сутринта за Черна гора, като ще останат там до края на седмицата. Това е първи международен турнир за годината, в който ще се види в реална, игрова обстановка, какво е нивото на националите ни към този момент.

„Много съм доволен от спарингите, които направихме в Украйна. Имахме два с първите два отбора на домакините и един с хърватите. Момчетата се представиха добре, в доста от мачовете надиграваха. Търсим развитие по пътя към световното”, коментира преди да заминат за Будва треньорът Борислав Бояджиев.

Той изрази задоволството си от възможността младежите да се изправят срещу боксьори от водещите школи. В Черна гора ще има представители на Индия, Украйна, Русия, Узбекистан, Румъния, Молдова, Хърватска, Босна и Херцеговина, Франция и домакините. „Ще бъде интересно как ще се представим срещу тях. Резултатите от един турнир не са най-важни, а играта, защото и да спечелим всичко сега, а загубим всичко на световното, какво от това?! Не трябва да акцентираме толкова върху резултатите, а върху самата игра. Тя е важна в момента. Ще бъде хубаво да видим на какво ниво сме спрямо азиатци и руснаци”, каза още Бояджиев.