Начало Бокс България в топ 3 на Eвропейското по бокс за младежи и девойки

България в топ 3 на Eвропейското по бокс за младежи и девойки

България в топ 3 на Eвропейското по бокс за младежи и девойки
0

Страхотен успех за България! Страната ни зае място в топ 3 на отборното класиране на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки. Шампионът се проведе в Будва, Черна гора.

Отборът ни завоюва общо 6 медала в Будва – 2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови. Тимът ни участва на първенството на Стария континент с общо 8 състезатели – 5 при младежите и 3 при девойките.

Абсолютна успеваемост имахме при младежите, където постигнахме 5 от 5. Възпитаниците на селекционера Борислав Бояджиев стигнаха до две европейски титли – на Ясен Радев и Радослав Росенов, среброто на Красимир Джуров, както и третите места на Емирджан Мехмед и Шакир Тайр.

Официалната страница на Eвропейската боксова конфедерация обърна специално внимание на успеха на 17-годишния Радослав Росенов, за който това бе дебют във възрастовата категория при младежите, но абсолютно категорично спечели първото място срещу руснака  Тенгиз Котоян.

Две титли и сребро за младежите в Будва

При девойките стигнахме до едно трето място на Тала Хабас в категория до 56 кг.

„Изключително достойно представяне – заяви Красимир Инински, президент на Българска федерация по бокс. – Видя се, че когато се работи правилно по направен план, резултатите идат. Реално няма боксьор от младежите, който да се връща без медал. А и това не е пълният ни отбор, тъй като имаме още силни състезатели. Тези момчета са гръбнакът на българския бокс. На тях ще се разчита вбъдеще и те са голямата надежда за медали от Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Сега ни предстои европейско първенство за юноши и двойки, на което София ще бъде домакин от следващата седмица. Надявам се и там да се представим достойно.“