Начало Бокс Две титли и сребро за младежите в Будва
0

Две титли и сребро за младежите в Будва

Две титли и сребро за младежите в Будва
0

Два златни и един сребърен медал спечелиха националите ни на европейското първенство по бокс за младежи и девойки в Будва (Черна Гора).

С титлите в своите категории се окичиха Ясен Радев и Радослав Росенов, които се биха във втората сесия за деня, докато в първата Красимир Джуров остана на крачка от първото място.

При 52-килограмовите, шампионът от София 2019 Ясен Радев се изправи срещу Роман Литвинов от Украйна в спор за златото. След силен първи рунд за национала ни, във втория, видимо изнервен от преимуществото му, украинецът на няколко пъти получи предупреждение от рефера за нечиста игра. В крайна сметка Радев дублира титлата си от миналата година, след като беше обявен за победител с неединодушно решение.

Веднага след него на ринга излезе Радослав Росенов в двубой за златото в кат. до 60 кг срещу Тенгиз Котоян (Рус). Двамата направиха страхотен двубой, като през цялата среща Росенов тормозеше опонента си с мощни леви в главата. Двамата често разменяха удари, като в крайна сметка гласовете в полза на национала ни натежаха и той спечели трета европейска титла.

В първата сесия за деня Красимир Джуров остана на крачка от защита на европейската си титла в кат. до 56 кг след загуба с единодушно съдийско решение от Алексей Шендрик (Рус).