Начало Борба Мирослав Киров със сребро от Европейското
0

Мирослав Киров със сребро от Европейското

Мирослав Киров със сребро от Европейското
0

Мирослав Киров не успя да донесе титла за България в свободния стил от Европейското първенство по борба във Варшава, Полша. 29-годишният представител на сливенската школа допусна поражение във финала при 74-килограмовите. За съжаление българинът не издържа на напрежението и отстъпи на състезаващия се за Словакия Таймураз Салказанов. Двубоят не се разви добре за Киров, който допусна изоставане с 0:2 след първата част, като няколко пъти бе предупреден за пасивни действия. Търсейки начин да обърне нещата след паузата, българинът предприе риск и бе наказан. Салказанов много бързо увеличи преднината си и в крайна сметка се поздрави със златния медал след технически туш за 10:0 минута преди края на схватката.

Въпреки поражението, Киров отбеляза най-големия успех в кариерата си досега. Предишният му връх бе бронзовия медал от Европейското първенство във Вантаа (Финландия) през 2014 година. Загубата на българина пък означава, че в свободния стил ще трябва да почакат, преди отново да видят злато от Европейско първенство. Последните титли бяха дело на Николай Паслар и Серафим Бързаков от 2005 година на домашното състезание във Варна!

Със загубата на Киров бе сложен и край на участието на свободняците на турнира. Те отбелязаха един сребърен медал, в негово лице, както и две пети места – на Микяй Наим (57 кг) и Георги Вангелов (61 кг).